Giyinme Odası Dekorasyon Fikirleri

15-12-2023 16:25:29
 Giyinme Odası Dekorasyon Fikirleri

 Giyinme Odası Fikirleri 2022

 

Evinizde giyinme odası oluşturmak, değişen ihtiyaçlatdan ve yeni evlerin planlarından dolayı son zamanlarda gerekli bir ihtiyaç olarak karşımıza çıkıyor. Yatak odalarında ya da evin herhangi bir odasına giyinme odası tasarlamak hayaı kolaylaştıran modern yaşamı destekleyen bir gereksinim oldu diyebiliriz. Bu yazımızda giyinme odası dekorasyonu nasıl olmalı? Giyime odası gardrop modelleri, ve giyinme odasında kullanılan modüler dolaplar gibi konulara değineceğiz.

Giyinme Odası Alanı Nasıl Olmalı?

Giyinme odası için yatak odasında bir bölme yoksa, yatak odanız büyük ise bu alanı yatak odasının içinde tasarlayabilirsiniz. Ya da küçük fazladan bir odayı da tamamen giyinme odası olacak şekilde tasarlayabilirsiniz. Giyinme odası dekorasyonu ferah bir alan olursa çok daha şık ve kullanışlı olabilir. Fakat bunun için çok büyük alanlar olması şart değil. Küçücük bir alanınız bile olsa bu alanda size uygun bir giyinme odası oluşturmak mümkün. Doğru planladığınız ve fonksiyonelliğe dikkat ettiğiniz takdirde ihtiyaçlarınızı karşılayacak şık ve rahat giyinme odaları düzenleyebilirsiniz.

Giyinme odası konusunda piyasada pek çok tasarım dolaplar mağazamızda giyinme odası için beğeneceğiniz bir çok model var. Üstelik mağazamızdaki bir çok giyinme odasının komodin, şifonyer, yatak baza başlık gibi tamamlayıcı parçaları da var. yani üreteceğiniz bir giyinme odasını yatak odanızla tamamlamak mümkün.

Yazımızda sizin için hazırladığımız fikirlerden kendi zevkinize uygun olanı seçip, bu fikirleri dikkate alarak giyinme odanızı dizayn edebilirsiniz. 

Giyinme Odanızda Fonksiyonel Alanlar Yaratın 

Birçok ev sahibi için önemli olan şıklık ve saklama alanlarının fonksiyonelliğidir. Daha çok eşya sığdırabileceğiniz modüler gardroplar ve köşe dolaplar
 yatak odanıza fonksiyonelliği getirecektir.  Bir çok ihtiyacı hızlıca karşılayan Giyinme odaları, Hem ev düzenini sağlar hem de kıyafetlerin ve diğer eşyaların daha iyi saklanmasını, ev düzenini sağlar.

Mesela çekmeceler yatak odanıza ve giyinme alanlarına oldukça işlevsel ve estetik bir görünüm kazandırır. Çekmeceleri istediğiniz şekilde düzenleyebilir ve pek çok saklama alanı yaratabilirsiniz. Gerektiği takdirde çekmecelerinizin genişliğini arttırabilir ve büyük alan kaplayacak olan eşyalarınız için kullanabilirsiniz. Çekmeceler dışında modern raflar da alan konusunda oldukça işinize yarayacaktır.

Hem alan konusunda hem de estetik açıdan dolaplar yerine açık raflar tercih etmelisiniz. Tek renkli raflar kullanabileceğiniz gibi cam dizayndan oluşan led aydınlatmalı raflar da seçerek giyinme odanıza canlılık katabilirsiniz.

Özel Tasarım Dolaplarla Dekorasyonda Özgür olun

Sade ve klasik dolaplar tercih etmiyorsanız sizler için özel tasarım dolaplarımız da mevcut. Özel dolap tasarımlarıyla giyinme odanızı da evinize ya da yatak odanıza uygun tasarlama şansı yakalayabilirsiniz.
Sizin için önereceğimiz giyinme odası ise Kapadokya Yatak Odası Olabilir.

Alanınız küçük ise buraya giyinme odası olmaz diye düşünmeyin. Giyinme odası tasarlamak için küçük alanlardan da elbette yararlanabilirsiniz. Planlı bir düzenlemeyle ufak bir alanın bile ne kadar fonksiyonel bir şekilde tasarlanıp estetik durduğuna inanamayacaksınız. Bu nedenle küçük alanlara bol çekmeceli ve açık raflı sistemler yaptırarak giyinme odanızı yaratabilirsiniz. Açık ya da Kapalı Giyinme Odaları Giyinme odası tasarımlarında genellikle iki tarz karşımıza çıkıyor. Bunlardan bir tanesi yatak odaları ile birleşen açık 8 kapaksız ) giyinme odalarıdır. Böyle bir giyinme odası yatak odasının içinde yer aldığı için büyükçe bir yatak odası gerekiyor. Yatak odasının bir bölümünü ayırarak kapısız bir şekilde yatak odanızla birleştirebilirsiniz. Bu durumu salon ile birleşen Amerikan mutfaklar gibi de düşünebilirsiniz.

Kapalı giyinme odaları ise genellikle küçük yatak odaları olan kişilerin tercih ettiği bir çeşittir. Yatak odasını daha fazla daraltmamak için ayrı bir küçük odayı giyinme odası yapmak gerekir. Bu şekilde tasarlanan odaları kapalı giyinme odaları olarak adlandırıyoruz. Bu tarz odalarda da yine alanı etkili kullanmak en çok istediğimiz şey olduğu için sürgülü kapıları içeriye doğru açılan kapılara göre daha sık kullanırız. Çünkü içeriye doğru açılan kapılar alanı daraltır.

Giyinme odanız ister açık ister kapalı olsun çok iyi bir şekilde düzenlemeniz gerekir. Boy aynası ve aydınlatma detayları oldukça önemlidir. Boy aynası giyinme odasındaki olmazsa olmaz aksesuarlardan biridir. Aydınlatmanın olabildiğince doğal olması ve kıyafetlerinizi seçerken gözü yormaması da dikkat edilmesi gereken bir durumdur. Aydınlatma için dolap içi sistemleri de rahatlıkla kullanabilirsiniz.

Piramit Dekor ile Evinizde Fark Yaratmaya Hazır Mısınız?

Ev dekorasyonunda fikir sahibi olmak ve evinizi dilediğiniz şıklığa ve rahatlığa kavuşturmak için Piramit Dekor‘un işinde uzman ekibinden destek alabilirsiniz. Siz de evinizde en şık banyo, mutfak ve giyinme odalarına sahip olmak istiyorsanız bizimle iletişime geçebilirsiniz. Ücretsiz Keşif Formu’nu doldurarak evinizde baştan yaratmak istediğiniz alana dair bilgileri bizimle paylaşın. Ölçü, proje tasarımı ve bütçe planlamasının ardından projenizi kusursuz bir şekilde sizlere teslim edelim.

IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.