Mobilyada Doğru Renk Seçimi ile Enerjiniz Yükselsin

15-12-2023 12:54:29
Mobilyada Doğru Renk Seçimi ile Enerjiniz Yükselsin
Mobilyada Doğru Renk Seçimi ile Enerjiniz Yükselsin

Günümüzün çoğunu evimizde geçirirken, dışarıdan geldiğimizde stresten uzaklaşmak isteriz.  Her şey mutlu bir yaşam sürmemiz için en iyi şekilde olsun isteriz. Peki renkler… Renkler yaşamımızda düşündüğümüzden çok daha fazla etki eden faktörlerden biridir. Moda ve dekorasyonda renklerin farklı dilleri ve etkileri olduğunu biliyor muydunuz? “Mobilyada Doğru Renk Seçimi ile Enerjiniz Yükselsin” adlı bu yazımızda Mobilya alırken hangi renkleri tercih etmek gerektiği konusunda sizlere fikir vermeye çalışacağız. 

Psikolojimizi iyileştiren renk tonlarını seçmek yaratıcılığımızı tetiklemek için harika bir araç olabilir.Anı zamanda doğru renkler dinlenmek, enerjini yükseltmek ile birlikte evimizi harika bir biçimde dekore etmemize yardımcı olabilir. 

 

Mobilyada Sarının Coşturan Enerjisi 

Ev Dekorasyonunda renklerin dilini konuşurken işe sarı ile başlayalım. Sarı renk sadece evlerde mobilyalarda değil genel olarak tüm yaşam alanlarında pozitif olmayı temsil eder. Çoğu yerde sarı rengin mutluluk, neşe ve umudu davet eden bir havası olduğunu okumuşsundur. Bu psikolojide kanıtlanmış bir gerçektir. Peki sarı renk bir mobilya şık olur mu diye düşünüyor olabilirsiniz. Sarı bir koltuk takımı belki bu fikir hiç hoşunuza gitmemiş olabilir. Ama sarının tonlarını kullanabilirsiniz. Ya da gri koltuk takımı aldıysanız evinizde sehpanızda ya da duvarlarınızda sarı bir aksesuar kullanabilirsiniz. sarı özellikle de genç odaları ve bebek odalarında sıkça kullanılan bir renk olmuştur.  

 Mobilyada Sarının Coşturan Enerjisi

Mobilyalarda Sakinleştirici Pembe

Negatif duyguları hafifleten pembe renk, sakinliğin simgesidir diyebiliriz. Bu tür insanı yoran ruh halleri evimizden ırak olsun. Fakat Pembeye evinizde yer vermek bu huzursuzluk yaratan kötü enerjileri evinizden uzaklaştıracaktır. Pembeye baktığınızda için izin rahatladığını hissetmişsinizdir. çocuklar pembeyi çok severler.Aslında bu sevginin en büyük nedeni pembenin sakinleştirici etkisi olabilir mi? Pembe rengini ve pembenin tonlarını evinin duvarlarında koltuk kırlentlerinde kullanarak, evde her daim olumlu hissetmeyi sağlayabilirsin. piyasada  rengarenk desenleri olan berjer modelleri var. Bu berjerlerden bir tane edinin içinde pembe olduğundan da emin olun ;)

 Mobilyada Doğru Renk Seçimi ile Enerjiniz Yükselsin

Mobilyanız Sizi Doğanın İçinde Gibi Hissettirsin

Bunaldığımızda kendimizi doğaya atmak isteriz. Yeşilin sevgisi sayesinde bir ormanın yanında geçerken genelde o hava içine çekiliriz. Doğanın harika manzarasını seyrederken mutlu olduğumuzu hissederiz. Peki biz yeşili bu kadar çok seviyorsak neden onu evimizde görmeyelim.   Son zamanlarda yeşil kadife koltuk modelleri çok moda oldu. Yeşilin enerjisi ve uyumu ev dekorasyonunda en çok kullanılan objeleri etkiler oldu. Yeşile evlerimizde yer vermemek mümkün mü? Evinizde bir çiçek varsa yeşil var demektir, son z

amanlarda evin her yerinde kullanılan asma çiçekler, balkonda kullanılan yapay yaprak duvarlar. yeşilin bin bir tonu hepsi evimizde yer alırken yeşil bir koltuk takımı alarak neden bu yeşil miktarını arttırmayalım ki! Modern koltuk takımları artık daha canlı renklerde üretiliyor. Böylece zevkinize uygun koltuk modelleri bulmanız çok zor olmuyor. 
Mobilyada Doğru Renk Seçimi ile Enerjiniz Yükselsin

Krem Rengi Koltuklar ve Tonları ile Ferah ve Uyumlu Yaşam Alanları Oluşturmak

Krem rengi birçok renk tonunu bünyesinde barındırır. Bu nedenle krem rengi birçok renge uyum sağlar.  Krem rengi duvarlarlı evler de dekorasyon yaparken birçok farklı renkte mobilyayı rahatlıkla kullanabilirsiniz. Krem rengi naif ve sade bir renktir. Ferah ve aydınlığı temsil ederken farklı tonlarla uyum içinde olması da onu uyumlu yapar. Krem renginden bir kişi gibi bahsetsek de aslında bu rengin en çok taraftarı olduğunu bilmemizden ötürü dekorasyonda renklerin atası olarak görmemizden diyebiliriz. Krem rengi küçük ve dar alanların daha büyük görünmesine katkıda bulunuyor. Bu nedenle özellikle küçük evlerde tercih edilir. Mobilya da da Krem rengi büyük farkla en çok seçilen renklerdendir. Bohem dekorasyonda, klasik dekorasyonda, moden dekorasyonda, country dekorasyonda ve daha bir çok dekorasyon modası akımında krem rengi başroldedir. Krem rengi bir koltuk alırsınız canlı renklerde olan birkaç kırlentle koltuğu süsler evinize kendi tarzınızı katarsınız,  ekru mobilyalar da krem rengi mobilyalardan diyebiliriz. Burda krem rengi ile ilgili neler yapacağımızı anlatsak yazının sonu gelmeyebilir. :)

 Jaguar yemek Odası Takımı - Luxury Yemek odası

Seçtiğin Renk Mobilyalar Tarzınızı Yansıtır

Yaşam alanlarımızı dekore ederken istediğin neyse o doğrultuda dekorasyonu yapman kendini daha iyi hissettirecek. Kendini iyi hissettiğin bu alanı kendine ait hissedeceksin. Kendi zevkine uygun ya da duygu yoğunluğuna göre renkler seçerek evinin tarzını ortaya çıkarabilirsin. Eğer istediğin dekorasyonda doğallık ise yeşil ve tonlarını kullanabilirsin. Kahve renginin bin bir tonunu doğanın renklerini tercih edebilirsin. Evimde modern bir tarz olsun diyorsan mavi, gri, siyah, füme ve tonlarından tercihini kullanabilirsin. 

Bu renkler karakteri olan renklerdir. Bu ev benim evim diyerek evinle gurur duymak istiyorsan onu mutlaka zevkine ve tarzına uygun bir şekilde dekore etmelisin. Böylece evinin tarzını kendi tarzın doğrultusunda dekore ederek işte benim evim diyebileceksin.

Mobilyalara Uygun Ferah Duvar Rengi Seçimi 

 Mobilya renkleri duvar rengi seçimi için önemli bir konudur. Duvarlarınızı boyarken mobilyalarınıza uygun renklerde boyarsınız. Eğer zevkinize uygun mobilyaların renkleri koyu ise duvarlarınız mutlaka açık renk olmalı. İki renkler arasındaki zıtlığın muhteşem uyumu sizi memnun bırakacaktır. şimdi bir dekorasyon planı düşünün; salonun yeşil tonlarında duvarları var ( koyu Yeşil 

duvarlar 2022 yılında çok sevildi) açık kahve tonlarında ya da krem tonlarında koltukları, kahve ve doğal yapıda yer döşemeleri bir de tüm bunlara uygun perde ve aksesuarların duvarları süslediğini düşün! Farklı ve rahatlatıcı bir görüntü canlandı değil mi? Eğer dekorasyonda sıra dışı olmak istiyorum diyorsanız buraya bir de canlı bir mavi ekleyebilirsiniz. 

Görselde Aviva Yatak Odası Takımında ve oda dekorasyonunda bunun harika bir örneğini görebilirsiniz
Modern Yatak Odası Takımı Fiyatları

Bu yıl hazırladığın bir salonun 10 -20 yıl boyunca şık olmasını ve ilgi görmesini istiyorsanız sıradan moda akımlarından kurtulun. Bir ev dekore etmek için renklerin birbirleri ile etkisini doğru bir şekilde dengelediğiniz takdirde satın aldığınız her şeyin bir değeri olur.  bu renkleri isterseniz sofistike bir tarz ile isterseniz sert bir modern dekorasyon tarzı ile yapın, yumuşak renk tonlarını vurgulamak en doğru yöntem olacaktır. Açık renklerden beyaz rengi tercih etmenin de hem avantajı hem de dezavantajı var. Beyaz saf görünür fakat yanında çok koyu renkler kullanamazsınız. Çünkü renkler arasındaki geçiş çok sert olur. Bu da genç bir hava da katsa herkes ve her yer için uygun olmayabilir.  Fakat beyaz duvarları kullanmak özellikle açık bohem dekorasyon severler için mantıklı olabilir.Bir de bohem koltuk takımı ve doğal ham maddeler ile bezenmiş aksesuarlar sizi mutlu edebilir.

 Her zaman mutlu olmak için çabalarız öyle değil mi! Bizi mutlu edecek bir ev her zaman için huzuru bulabileceğimiz güvenli alanımız evlerimiz her zaman şık olmalı. RMM Home Concept olarak huzurlu ve şık evler oluşturmak isteyenlere kaliteli ve rahat mobilyalar sunmak için yılın en güzel mobilya modellerini koleksiyonumuza ekliyoruz.
IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.