Oturma Grubu Temizliği Nasıl Yapılır ?

15-12-2023 12:50:57
Oturma Grubu Temizliği Nasıl Yapılır ?

Oturma Grubu Temizliği Nasıl Yapılır ?


Koltuk Temizliği Nasıl Yapılır? Oturma Grubu Temizlemenin Püf Noktaları Nelerdir? Oturma grubu temizlerken hangi deterjan kullanılmalı? Koltuk takımları için uygun temizlik araçları hangisi?



Yaşam alanlarımız bizim için değerlidir, kullandığımız her eşyaya fazlasıyla önem veririz. Evimizin en önemli eşyalarından olan en çok kullandığımız oturma grupları ise sık kullanıldığı için zaman içerisinde çok kirlenir. Koltuk takımlarının gün içerisinde çok sık kullanılması, kullanım anın koltuklara dökülen Leke yapıcı ürünler, üzerine dökülen yiyecek ve içecekler, çocukların haylazca oturma gruplarını boyaması gibi pek çok nedenden ötürü kirlenir. Kirli koltuklar tabi ki hiç birimiz beğenmeyiz. Fakat birçok evin en büyük sorunu temizlenmesine rağmen bir türlü eskisi gibi temiz görünmeyen oturma grupları olmuştur.  Koltuklarımı temizlemem rağmen kirli görünümden bir türlü kurtulamıyorum diyorsanız, koltuk takımı temizliği yaparken bilinmesi gereken detaylar yazımızda yer almaktadır.



Hangi Koltuk Takımına Hangi Temizlik Uygun?

Koltuk Takımlarının Temizliği için birçok kadının güvenle kullandığı temizlik ürünlerinden biri de arap sabunu. Bu ürün ile yapılan temizlik kimyasal ürünlerden daha etkili olabilir. Her türden kumaşta etkinliği kanıtlanmış bir temizlik yöntemidir. Birçok temizlik malzemesine rağmen ucuz ve pratik bir yoldur. İçerisinde doğal malzemeler ile üretilen arap sabununun her türlü temizlikte kullanıldığı ve temizleme etkisi kanıtlanmıştır, koltuk temizleme sırasında da aynı sonuca ulaşılabilmektedir. Bir çok oturma grubu modelleri temizlik için uygun üretilir.


Arap sabunu ile Koltuk Silme yöntemleri nedir? Arap sabununu suda eriterek kullanabilir ya da doğrudan Lekeler üzerine ya da koltuğun tamamına az miktarda dökerek nemli bir bez yardımıyla kullanabilir, ovarak Lekeleri çıkartabilirsiniz. Arap sabunu kullanarak tertemiz koltuklara kavuşabilirsiniz. Kumaş üzerinde deterjan kalıntısı kalmaması için sıcak su ile iyice durulanması gerekmektedir. Bu yöntem ile temizlik uzun süreli olmaktadır.


Oturma Grubu Temizliğinde Neler Dikkate Alınmalıdır?


Bahar temizliği ve dip köşe temizlik yapılırken en önemli temizlik alanlarından biri de gün içerisinde en sık kullandığımız alanlardan salon temizliği ve oturma gruplarının temizliğidir. Evde her yeri temizleseniz bile oturma gruplarınız kirli görünüyorsa temizlik tam anlamıyla bitmiş sayılmaz. Oturma gruplarında kullanılan her kumaşın temizliği farklıdır, koltuk takımının kumaşını bilerek temizlik yöntemini ve malzemesini seçmelisiniz.  


Peki hangi malzemeleri seçmeli nasıl temizlemeliyiz?




Oturma grubunu alırken kolay temizlenen kumaşlar tercih etmelisiniz. Yıkanan minder kılıfları, Lekeler tutmayan kumaşlar işinizi kolaylaştıracaktır.




Oturma grubunuzun kumaşına kumaşa uygun bez ve temizlik malzemeleri ile koltuk kumaşı türüne göre silme işini kolayca yapabilirsiniz.




Oturma gruplarını  yanlış teknik yöntemleri ve deterjanları ile temizlemeye kalkarsanız koltuk takımında yıpranmalara neden olabilir.


Koltuk Temizliğinde yapılan en büyük yanlışlardan birisi de çok fazla ıslak bezlerle koltukları silmektir. Bol su bol temizlik gerektirmez, suyun kuruma süresi uzadıkça kumaşın da nemli kalma süresi uzar. Oturma Grubunuzun içten içe çürümesine yol açar. Koltuk süngeri fazla suyu çeker uzun süre kurumaz ve iskelet bu durumdan paslanarak zarar görür. Bu durumu engellemek için hafif nemli bir bez ile temizliğin yapılmalı.


Koltuk Temizlerken arap sabunu dışında kullanacağınız diğer bir ürün ise karbonatadır. Koltuğu Temizlerken silme suyuna bir iki paket karbonata ekleyebilirsiniz.


 

Oturma Grubunuzu Sildiğiniz Halde Temizlenmiyorsa Ne yapmalıyız. 

 Oturma Grubu Temizliği Nasıl Yapılır ?

Oturma gruplarını silmenize rağmen istediğiniz temizliğe kavuşamıyor musunuz? Arada bir oturma grubu modellerinde böyle sorunlar çıkabilir. yani kirin kumaşa yerleşmesi sorunu. Bu sorunu aşmak için başvurmanız gereken şey onu yıkatmak.  Koltuk temizlemede yıkmayı tercih ederek istediğiniz temizliği elde edebilirsiniz. detaylı bir temizlik elde etmenizi sağlayan koltuk yıkama yönteminde dikkat edilmesi gereken bazı püf noktaları vardır. Nedip bu püf noktalar. Mesela açık renkli koltuk takımları için Lekelere dikkat edilmeli, oturma gruplarının Lekeler tutmasını istemiyorsanız makine suyu sık sık değiştirilmelidir. Makine suyunun içinde tek bir deterjan kullanmak gerekir. Özellikle köpüren hoş kokulu malzemeler tercih edilerek, kirin yumuşaması ve koltuk takımlarının mis gibi kokması sağlanabilir.
 

Koltuk Takımlarında Doğal Temizliğin Baş Kahramanı Sirke

 

Sirkenin ev temizliğindeki avantajı; doğayı koruması ve insan sağlığındaki önemi, sirkeyi bir çok ev hanımı tarafından tercih edilir kıldı. Oturma Grubu temizleme sürecinde sirke ve sirkeli karışımlar yardımımıza yetişiyor. Sirkenin temizlikte kullanımında bakteri ve mikropları yok edici özelliği bilinmektedir. Sirke özellikle kumaş ve türevlerinin temizliğinde kullanılmaktadır. Bu ürün her türlü kumaştan üretilen koltuk takımlarının temizliğinde mucizeler yaratmakta ve kumaşın parlamasına da yardımcı olmaktadır. Doğal bir malzeme olması nedeniyle sirke birçok hassas annenin tercihi olmuştur. Evinde küçük çocuğu olan, bebeğinin hassas teninin kimyasallar ile temas halinde olmasını istemeyen anneler için sirke en önemli alternatiftir. Fakat sirkenin ağır bir kokusunun tek kötü yanı diyebiliriz. Oturma Grubu Temizliği için akıllara soru işareti düşürse de, sirkenin kokusu uçucu bir kokudur. Temizlikten sonra salonun bir iki saatlik havalandırılması sirkenin kokusundan kurtulmak için yeterli olacaktır.
 
Gelelim koltukların kumaş türüne göre temizlenme şekline . Biz size özellikle temizliği sırasında dikkat etmeniz gereken kumaşların temizliğini anlatacağız. 

Hilton Deri Koltuk Takımı


Deri Koltuk Nasıl Temizlenir? 
 
Deriyi yıpratmadan deri koltuk takımını silme yöntemleri :
 
Oturma grupları arasında Leke konusunda en kullanışlı olan deri koltuk modelleri temizlemek diğer koltuklara göre biraz daha fazla dikkat ister. Neden mi? Deri organik bir kumaş kimyasallara verdiği tepki diğer pamuk, keten ya da polyester ham maddeli kumaşlardan çok daha farklı olacaktır. Bu nedenle deri koltukları Temizlerken dikkatli davranmak ve deriyi yıpratmayacak malzeme kullanmak gerekir.

Bu nedenle deri Chester koltuk takımları ve oturma gruplarını temizlerken çok fazla su kullanmamaya, organik temizleyiciler kullanmaya ve temizlik sonrası koltukları iyice kurulamaya özen gösterin.

özellikle çamaşır suyu, tuz ruhu, oje çıkarıcı, bulaşık ve çamaşır deterjanı gibi kimyasallardan kaçınınız.

Silme sırasında fırça, bulaşık süngeri gibi sert temizleme malzemeleri kullanmayın.

Açık renkli mikrofiber bezler için en iyi temizleme malzemesi derler. silerken tüm pislikleri görebilmek büyük bi özgüven sağlar.

Yataklı Koltuk üzerine dökülen leke yapıcı sıvıyı, temizlerken dikkatli olun leke üzerine bezi yumuşakça bastırarak alın. Sakın  bezi sürterek silmeyin.

Temizlikten sonra koltuk derisini vazelinle hoş kokulu bir  yumuş atabilirsiniz.

Deri oturma grubundaki lekeleri arap sabunu karıştırdığınız su ile de temizlemek iyi bir fikir.  

 Deri koltuk temizleme işleminde Kullanacağınız diğer temizlik elemanı da beyaz kalıp sabun olabilir. Mikrofiber bez ve beyaz sabunla koltuğu sildikten sonra ıslak bez yardımıyla oturma grubunuzu bir güzel silebilirsiniz.

Su ve beyaz sirkeyi karıştırıp temiz bir bezle derideki lekeyi temizleyin.

Vazelin ve badem yağını karıştırarak yumuşak darbelerle koltuklarınızı ovalayın.

Böylece koltuklarınız temizlenir ve parlak bir görüntü elde edersiniz.

Peki Deri koltuğa bulaşan mürekkep nasıl temizlenir? Deri koltuğa bulaşan mürekkep ve tükenmez kalem Lekesini alkole batırılmış bir parça pamukla silmek en akıllıca çözüm olabilir. fakat silme işlemi yaparken alkolü koltuğun her yerine bulaştırmamak gerekir. İşlem yaparken sadece lekeli bölümlere temas edecek minik darbeler kullanmalısınız.  Silme işlemi ardından kuru bir bezle kurulamanız yeterli olacaktır.



Kadife Koltuk Nasıl Temizlenir?

 
Görüntü olarak şık ama kirlendiğinde şıklığına gölge düşen koltuk tiplerinden birisi de kadife koltuklardır. Kadife oturma gruplar ve modelleri düzenli olarak temizlemek şart. Kadife koltuk temizliği nasıl yapılır? Kadife koltuk neyle temizlenir ? ve daha bir sürü sorunun işte detayları…
Koltuk silme işleminin koltuğunuzun kumaşına zarar vermemesi için dikkatli davranmalısınız. Yumuşak bir bez yardımıyla koltuk yüzeyindeki kir ve tozu alın ve elektrik süpürgesiyle koltuğunuzu süpürün.
Silme işlemini koltuk tüylerinin yönüne paralel olacak şekilde yapın. zıt yöne silmek tüylerinin çabuk yıpranmasına ve dökülmesine neden olabilir.
Kadife koltuklarınızı ılık suya bir miktar amonyak dökerek yumuşak bir bezle temizleyebilirsiniz.


Koltuk silme işlemini yüksek ısıda suyla yapmayın. 
Köpük gücünü de kullanabilirsiniz nasıl mı? Bulaşık deterjanını suyla karıştırarak bir güzel köpürtün.  Köpük kısmıyla Lekeyi temizleyin.
Aspirin de Leke çıkarma konusunda önemli bir ürün.  Marketlerin temizlik ürünü reyonlarında rahatlıkla bulabileceğiniz aspirini Lekenin üzerine püskürtüp dıştan içe tüylere paralel ovalayarak çıkartabilirsiniz.
Lekesiz koltuk silmek için karbonatla koltuk temizleme de oldukça yaygın. Bir miktar karbonatı lekelerinin üzerine serpiştirin, ılık su ve bez yardımı ile temizleyin.
işte size doğal ve hızlı leke çıkarma yöntemleri. 
 
IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.