Uygun Koltuk Takımı Satın Alırken Bilmeniz Gerekenler

15-12-2023 12:48:59
Uygun Koltuk Takımı Satın Alırken Bilmeniz Gerekenler

Uygun Koltuk Takımı Satın Alırken Bilmeniz Gerekenler


Koltuk takımı modelleri arasında seçim yaparken dikkat etmemiz gereken bir çok konu var. alacağınız bir salon oturma grubunu seçerken en doğru tercihi yapmanız gerekir. Aksi takdirde kısa bir süre sonra aldığınız oturma grubunu elden çıkarıp tekrar yeni bir koltuk takımı almak zorunda kalabilirsiniz. Bu konuda sizlere destek olabilmek için Uygun Koltuk Takımı Satın Alırken Bilmeniz Gerekenler adlı yazımızı hazırladık. Bu yazımızda hangi sorulara yanıt bulacağız derseniz işte kafalarda çözülmesi beklenen sorular;  


Yataklı koltuk takımları alırken nelere dikkat etmeliyiz? 
Koltuk alırken hangi kumaş tercih edilmeli?
Chester Koltuk Takımı alırken nelere dikkat edilmeli?
Yataklı chester koltuk mu, yoksa yataksız chester koltuk mu?
Sert koltuk mu tercih etmeliyiz yumuşak koltuk mu?
L koltuk alırken dikkat edilmesi gerekenler nelerdir? 
Mekanizmalı koltuk takımı avantajları ve dezavantajları nelerdir?


Şimdilik bu soruları cevaplamakla yetinelim. İlerleyen günlerde koltuk takımlarını ayrı ayrı inceleyeceğiz bu konuda doğru bilgi edinmek için bizi takip edebilirsiniz.



Yataklı Koltuk Takımları Alırken Nelere Dikkat Etmeliyiz? 


Yataklı Koltuk Takımlarında en önemli konu iskelet yapısı diyebiliriz.


Yataklı koltuk takımı satın almak istiyorsanız iskelet yapısına büyük önem vermelisiniz. İyi bir iskelet koltuklarınızı açıp kapatırken kullanımını daha kolay ve uzun ömürlü kılar. Dayanıksız bir iskelete sahip yataklı koltukların genellikle yatak mekanizması çabuk bozulur. 


İskelet yapısını incelerken neye dikkat etmeliyiz ? Öncelikle iskelet malzemesini öğrenin. Sağlamlık ve kalite açısından en çok tercih edilen malze genellikle gürgen ve kayın ağacıdır. 


Gürgen ağacı dayanıklılık açısında diğer hammaddelere oranla çok daha avantajlıdır. Gürgen, sağlam dokusu nedeniyle mobilya üreticilerinin en çok tercih ettiği ağaç türlerindendir. Gürgen, sert ve ağır bir ahşaptır.  Rengi pembeye yakın bir kızıl olan gürgen koltuk iskeleti, uzun ömürlü ve sağlıklı bir kullanım sunar. 

Royal Gold Koltuk Takımı


Koltuk Alırken Hangi Kumaş Tercih Edilmeli?

 

Kumaş tercihi koltuğun kullanımı ve uzun ömürlü olması bakımından çok önemli. Alacağınız bir salon takımı hem uzun ömürlü hem şık hem de çabuk temizlenmeli. Alacağınız oturma grubunun eğer hemen temizlenmeyen bir kumaşı varsa fazla kimyasal kullanmak zorunda kalırsınız kimyasallar ise koltuk takımlarını ve kumaşları çabuk yıpratır. Bu noktada koltuk kumaşının yıpranmaması için pratik temizleme özelliğine sahip koltuk kumaşları tercih etmekte büyük fayda var. Dayanıklı koltuk kumaşlarına örnek olarak vereceğimiz koltuk kumaş çeşitleri şunlar süet kumaşlar, kadife kumaşlar ve tay tüyü ya da baby face kumaşlar örnek verilebilir. İnce koltuk kumaşları lekelerin zor çıkmasına neden olacağı için, yumuşak ve ince dokulu olan kumaşlar tercih edilmelidir.

Deri Koltuk seviyorsanız size bu kategoride şık ve kaliteli bir koltuk önerizmiz var. Hilton Deri Koltuk Takımı

Hilton Deri Koltuk Takımı


Chester Koltuk Takımı Alırken Nelere Dikkat Edilmeli? 


Chester koltuk  alırken tarzınızı belirlemeniz gerekir.  Chester koltuklar lüks modern tarza ve klasik modelleri de bulunmaktadır. Tarzınıza uygun Chester koltukları almaya özen gösterin.


Chester koltuk takımları birbirinden farklı kumaşlardan üretilebiliyor.  Deri kumaş, süet kumaş, nubuk, kadife ve baby face kadife kumaş bulunuyor. Kumaş seçimi yaparken temizlik konusuna özen göstermeniz gerekiyor. 


Chester koltuk takımı alırken sünger yumuşaklığını göz ardı etmeyin. Yumuşaklığı orta düzeyde süngerler seçebilirsiniz.


Kapitoneli yapıya sahip Chester koltukların işçiliği birinci sınıf olmalıdır. Eğer düğmelerin dikişinde bir hata ya da bölmelerde bir eşitsizlik  olup olmadığına dikkat edin.  Bu nedenle bu koltukları alırken kapitone bölümlerini ve düğmeleri iyice inceleyip bakmanız gerekir. Bu konuda en iyi karar yüksek kaliteli ürünleri tercih etmek olabilir. Çünkü chester oturma grupları hata kaldırmaz.


Chester oturma Grubu edinirken koltukların renklerine de dikkat etmelisiniz. Chester oturma grupları genellikle tek renk ve koyu tonlarda olur. Ama gri renkler son zamanlarda tozu çok belli etmediği için tercih edilmektedir. Tabi ki bu takımların chester ya da düz koltuk modellerinde daha açık renkler mevcuttur. Renk seçimi konusunda düşünmeniz gereken en önemli faktör sizin salon ya da oturma odasında nasıl bir renk ambiyansı oluşturmak istediğiniz. Biz chester koltuk rengi olarak orta renkleri almanızı tavsiye ederiz. özellikle gri tonlar, toprak rengi, kahve tonları chester koltukların kapitone bölümlerinde sorunsuz ve şık kullanım kolaylığı sunuyor.


Chester koltuk takımlarından bahsetmişken Yataklı chester koltuk mu, yoksa yataksız chester koltuk mu? sorusuna da bir yanıt bulmak gerekir. Chester koltuklar önce yataksız olarak üretildi. Yataksız chester koltuklar harika bir tarz oluşturuyor. Fakat salonda konuklarınız için yatağa ihtiyacınız var ise yataklı chester koltuk takımları da iyi bir çözüm olabilir. İyi iskeletli bir arkaya yaslanabilen yatak sistemine sahip chester oturma grubu sizin için ideal olabilir. 

Cehester koltuk konusunda size önereceğimiz bir ürünümüz var. Hilton Koltuk Takımı


Hilton Koltuk Takımı

Ürünü görmek için fotoğrafa tıklayabilirsiniz.


Sert Koltuk mu Tercih Etmeliyiz Yumuşak Koltuk mu?


Koltuk takımı seçerken yumuşak sünger ya da sert sünger tercihi pek çok insanı şüpheye düşürebilir. Sert bir koltuk hiçbir zaman ev sakininne rahat bir oturum sağlamaz. Koltuklarınız uzun vadede şık görünür. Koltuklarım kitap gibi dersiniz Fakat oturduğunuzda rahat etmediğiniz taktirde bu görüntünün hiç bir anlamı yok. Çok yumuşak koltuklar özellikle ikea koltuk modelleri gibi koltuk modelleri için uygun olabilir. Ama yumuşak keten koltuk istemeyebilirsiniz. Eğer Konfora ve şıklığa önem veriyorsanız orta yumuşaklıkta bir koltuk takımı almanızı tavsiye ederiz. Yani sünger yumuşaklığı 28 - 30 dansite olabilir. 



L Koltuk Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler Nelerdir? 


L koltuk ya da köşe koltuk takımları özellikle de küçük evlerde büyük çözüm üretmekte. Ya da tv izlerken ayağımı rahatça uzatarak oturmak istiyorum diyenler için de avantajlı bir mobilya diyebiliriz. Her ne sebeple olursa olsun L koltuk Yada köşe koltuk alırken nelere dikkat etmeliyiz? Hadi bu soruyu ele alalım. L Koltuk türlerini ele alalım:


Yataklı L Koltuk Modelleri, Yada Yataklı Köşe Koltuk Modelleri, Yatak konusu biz misafirperver anadolu aileleri için çok önemli. Evimize gelen misafirlerimizi en güzel şekilde ağırlamak için gece rahat bir uyku çekmelerini isteriz. bunun için de salonda yatak olabilen bir köşe koltuk istiyorsak alacağınız köşe koltuk yatak kısmı rahat ve büyük olmalı. Size yataklı köşe koltuk için önereceğimiz harika bir ürün var görseli aşağıda. Vizyon Köşe Koltuk Takımı Fotoğrafa tıklayarak rmmhome.com.tr sayfamızı ziyaret edip koltuğu inceleyebilirsiniz.










 
IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.