2023’ün En Trend Yemek Odası Çeşitleri

14-12-2023 12:39:11
 2023’ün En Trend Yemek Odası Çeşitleri

 2023’ün En Trend Yemek Odası Çeşitleri



2023 yılının en çok tercih edilen yemek odası takımı hangi tarz? Bu yıl yemek odası takımı olarak hangi mobilyalar tercih ediliyor? Vitrinli yemek odaları yerine konsol ve masa sandalye takımı Tercih etmeli miyiz? Hangi yemek takımı alınmalı? Hangi yemek takımı daha kaliteli ve uzun ömürlü olur? Bu ve bunun gibi bir çok soruyu sizin adınıza cevaplandırmak için hazırladığımız "2023 yılının en trend yemek odası çeşitleri " hakkında bilgi paylaşımından mutluluk duyarız.

2023’ün En Trend Yemek Odası Çeşitleri arasında hangi tarz yemek odaları var şimdi görelim.




Modern Rustik Yemek Odası Takımları


Rustik yemek odası tarzı, doğal ahşap dokuları ve minimalist detayları modern bir şekilde birleştiriyor. Yemek masası ve sandalyeler genellikle ahşap yapılar yapılmış ve doğal renkler dekore edilmiştir. Modern rustik tarz yemek odaları, rustik ve modern tarz bir arada isteyenler için mükemmel bir seçenek olabilir. 


Rustik yemek odası takımları nasıl olur biraz tarif edelim.

Aspendos Ahşap Yemek Odası Takımı


Rustik yemek odası takımları, doğal malzemelerin kullanıldığı ve sıcak bir hava sağlayan tarza sahiptir. Bu tarz yemek odası takımları genellikle ahşap malzeme ile üretilir. Rustik yemek masaları ve Rustik konsollar doğal özelliklere sahip ve doğal renkler ve dokular kullanılarak dekore edilir.


Bir rustik yemek odası takımı, genellikle yemek masası ve sandalye lerden oluşur. Yemek odası, doğal ahşap olarak tasarlanmıştır. Bazı rustik yemek masaları, doğal ahşap dokularını korumak için çatlaklar, çiviler ve diğer özellikleriyle öne çıkarır. Rustik mobilyalarda ahşap doku orjinal hali ile kalır. 

Sirius Ahşap Yemek Odası Takımı


Sirius Ahşap Yemek Odası Takımı


Sandalyeler de genellikle ahşap kaplama yapılır ve doğal renkler ile dekore edilir. Rustik sandalyeler, sıcak bir his yaratmak için bazen kumaş veya deri döşemelerle de tamamlanır.


Rustik yemek odası takımlarının diğer unsurları arasında doğal ahşap raflar, vitrinler ve depolama birimleri yer alabilir. Bu takımlar genellikle minimalist bir tarz benimserken, doğal dokular ve sıcak renklerle zenginleştirilir. Rustik Ürünlerde masif ahşap kullanımı siyah boyalı metal aksesuarların kullanımı ve halat ip gibi doğal ürünlerin sık görülmektedir.


Rustik yemek odası takımları, doğal ve sıcak bir tarza sahip olduğu için, evlerde tercih edilen bir seçenektir. Özellikle ampül görüntülü led aydınlatmalar rustik salon dekorasyonu için tamamlayıcı niteliktedir. Bu tarz yemek odası takımları, evinize doğal olarak bir şeyler katar ve rahat bir ortam yaratır.

Soho Ahşap Yemek Odası Takımı

Soho Ahşap Yemek Odası Takımı

Art Deco Yemek Odaları


1920'lerin ve 1930'ların şaşaalı stilini barındıran art deco yemek odaları; kıvrımlı hatlar, parlak yüzeyler ve metalik dokular, oyma ahşap işçiliği, yuvarlak hatlı sade oturumluk koltuk takımları torna ayaklı yemek masası ve sandalyeler Art deco salonlar dekorasyonunda kullanılır. Art Deco yemek odaları genellikle küçük ama dikkat çekici ayrıntılarla kapsamlı ve kusursuz bir şekilde tasarlanmıştır. Doğal renkler, yemek odaları için popüler bir trenddir. Pastel renkler, nötr tonlar ve açık tonlar, doğal ahşap zeminler ve mobilyalarla birleştirilerek sakin ve rahat bir atmosfer yaratır.


Verona Yemek Odası Takımı



Led ışıkların kullanıldığı yemek odaları, farklı tarz ve alışkanlıkları bir araya getirerek benzersiz bir görünüm yaratır. Bu biçimlerde, modern ve rustik, vintage ve minimalist gibi farklı stiller de üretilen mobilyalar, led ışıklar ile süslenerek son yılların teknolojisi ile modifiye edilmektedir.


Yeni klasik yemek odaları, klasik mobilyaları modern bir tarzda yeniden yorumlayarak ortaya çıkmıştır. Bu tarz yemek odaları, tasarlama ve lüks bir his yaratmak için kristal avizeler, ayrıntılı ahşap işlemeler ve klasik desenler kullanır.

 

Sude Yemek Odası Takımı

Sude Yemek Odası Takımı

Minimalist Yemek Odalarına gelince minimal olarak üretilen yemek odası takımları basit ve sade bir yapıya sahiptir. Bu tarz yemek odaları, beyaz veya nötr renklerle dekore edilmiş minimal mobilyalarla donatılmaktadır.  


Gelelim Bohem Salon dekorasyonu konusuna son zamanlarda trendlerin tepesine hızla çıkan bohem yaşam ve bohem dekorasyon birçok genç ev sahibinin tarzı oluverdi. Peki Bohem yemek odası takımları nasıl görünür? Haydi şimdi biraz da bu konuyu konuşalım.


Bohem tarzı yemek odası takımları, genellikle etnik, çiçekli ve kendine özgü bir tarzda tasarlanmıştır. Bu takımlar, çoğunlukla doğal ahşap, doğal kumaşlar, dokuma kilimler, desenli yastıklar, etnik desenler, bohem süslemeler ve dekoratif objeler gibi …


Bohem Yemek Odası takımlarında masası genellikle büyük yapılar ve doğal ahşap döşemelerden yapılmıştır. Ahşap yüzeyler, doğal ve organik bir görünüm elde etmek için genellikle cilalanmaz. Yastıklar, desenli kumaşlar veya renkli kilimler gibi etnik desenlerle birlikte kullanılır. son yılların trendi olan bohem yemek odalarına bir iki örnek sunalım.

Bade Yemek Odası

 
Bade Yemek Odası

Bohem yemek odası takımları, genellikle sıcak ve davetkar bir atmosfer yaratmak için açık renkleri kullanır. Takımların çoğu, doğal renklerle uyumlu pastel tonlar, toprak rengi ve açık renklerden oluşur. Ancak, bazı bohem tarzı yemek odaları, canlı renkler ve etnik desenler gibi daha cesur renk seçenekleriyle de tasarlanabilir.


Ayrıca, bohem tarzı yemek grupları sık sık doğal bitkiler, dekoratif objeler ve eski parçalar da kullanılır. Bu görünüm, doğal ve organik bir his yaratmaya yardımcı olur ve takımlara benzersiz bir karakter katar.

Nova Modern Yemek Masası

Nova Modern Yemek Masası


Yemek Odası Dekorasyonu Nasıl Yapılır?


Yemek odası dekorasyonu için, öncelikle yemek odasının boyutuna ve tarzına uygun mobilyalar ve aksesuarlar seçmek tamamlayıcılık ve uyum açısından önemlidir. Yemek odasının merkezinde bulunan yemek masası, doğru bir şekilde seçilmeli.  Masanızın boyutu, ve ek olarak alınacak konsol ya da vitrin seçeneği yemek odasının büyüklüğüne ve kullanım amacına göre seçilmelidir.


Tokyo Beyaz Konsol & Konsol Aynası

Tokyo Beyaz Konsol & Konsol Aynası


Masa örtüsü, dekorasyonu tamamlaması açısından önemlidir. Her boyutta ve desende, her stile uygun bir masa örtüsü kullanmak uygun olmayabilir. Fakat eğer masanızın tablası gösterişli ise masayı tam kapatmayan amerikan servis tarzı örtüler kullanmak daha doğru olabilir. Aynı zamanda özel günlerde, farklı renklerde, farklı kumaşlar ve desenlerle masa örtüsü seçerek masanın havası değiştirilebilir.


Yemek odasını tasarlarken sade ve şık mobilyalarınıza biraz renk katmak istiyorsanız, Şamdamlar, kalıp mumlar, bardaklar, peçeteler, mumlar, tabaklar dekoratif yapay çiçekler ve bunun gibi yemek masası aksesuarlarını kullanmak sofra dekorasyonu için şık alternatifler sağlamaktadır. Bu aksesuarlar, yemek odasına kişisel bir dokunuş katar ve değiştirmesi daha ekonomik olduğu için yemek odanızdan sıkıldığınızda aksesuarları değiştirerek farklı bir salon ya da yemek odası elde edebilirsiniz.


Yemek odasına basit dokunuşlarla renk katmanın bir diğer yolu da duvarları süslemek olabilir. Yemek odanızı tamamlayacak mobilyalarınıza uygun tablolar, şık duvar saatleri, boy aynaları, ayna döşemeleri veya fotoğraf çerçeveleri eklemek çok şık seçenekler olabilir. Ayrıca, yemek odasında bitki ve çiçekler de kullanarak doğal ve samimi bir görünüm elde edebilirsiniz.


Yukarıdaki saydığımız yemek odası tarzları, 2023 yılının en popüler yemek odası trendleridir. Bu tarzlardan birini RMM Home Concept mağazamızdan ya da rmmhome.com.tr web sitemizden satın alarak, evinizi güncelleyebilir ve modern bir görünüm kazandırabilirsiniz.

IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.