Mekanizmalı Koltuk Takımları ile Teknolojiyi Evinize Taşıyın

15-12-2023 12:39:09
Mekanizmalı Koltuk Takımları ile Teknolojiyi Evinize Taşıyın

Mekanizmalı Koltuk Takımları ile Teknolojiyi Evinize Taşıyın


Son zamanlarda ev dekorasyonu konusunda teknolojik ürünlerin artışı teknoloji tutkunlarını daha çok eve bağlamaya başladı. Özellikle pandemiden sonra evde daha çok zaman geçirmek isteyen ev sakinleri, evden çalışmak isteyenler, akşamları evinde güzelce vakit geçirip ailece film izlemek isteyenler için harika mekanizmalı koltuk takımları ve bu türün mekanizmalı köşe koltuk takımı üretilmekte. Birçok tüketicinin bu teknoloji harikası mekanizmalı koltuk takımı modellerinden haberdar etmek amacı ile  “Mekanizmalı Koltuk Takımları ile Teknolojiyi Evinize Taşıyın” adlı bu yazımızı hazırladık. Bu yazımızda araştırdığımız başlıklar şöyle: Mekanizmalı koltuklar dayanıklı mıdır?  Mekanizmalı koltuk modelleri ve çeşitleri nelerdir? Mekanizmalı koltuk nasıl açılır? Sırt mekanizmalı koltuk nedir* Sırt mekanizmalı koltuğun özellikleri nelerdir? Relax Mekanizmalı Koltuk Takımı diğer koltuklardan ayıran özellikler nelerdir? Sırt mekanizmalı koltuk modellerinde sırt bölümleri çabuk bozulur mu, bozulursa nasıl tamir edilir? Relax mekanizmalı koltuklar ve relax köşe takımlarında dinlenme bölümü var mı? relax mekanizmalı koltuk takımlarında neler var? Bunun gibi pek çok konuyu birlikte öğreneceğiz.


Relax Mekanizmalı Koltuk Takımı diğer koltuklardan ayıran özellikler nelerdir?


Öncelikle Relax mekanizmalı koltuk takımlarını diğer koltuk takımlarından ayıran özelliklerinden bahsedelim. Normal model bir koltuk takımı sadece yatak olma özelliğine sahipken, mekanizmalı koltuk takımları bir çok özelliğe sahiptir. Bunlar tuşlar ile yatak olabilme özelliği, Relax dinlenme modülü, sehpa alanları, ses sistemi barındıran modeller, telefon ve diğer küçük aletlerimizi şarj etmek için USB şarj istasyonları şeklinde bir çok özelliğe sahiptir. Son zamanlarda tüketicilerin en çok önemsediği teknolojik özellik USB şarj istasyonlarının mobilyalarda olmasıdır. Özellikle eski yapım evlerde telefonları şarj etmek için yeterli priz bulunmadığından ve cep telefonlarına yakında kullanırken bir yandan şarj etme konforu sunduğu için USB şarj üniteleri bulunduran koltuk takımları, dokunmatik şarjlı sehpalar, USB girişli komodinler ve bir çok ürün cep telefonu kullanımını kolaylaştıran USB alanları bulundurmaktadır. Ses sistemli koltuk takımları kaliteli ses dinleme avantajı sunduğu için de bir çok tüketicinin ilgi alanı haline gelmektedir. Saydığımız bunca özelliğin bir koltuk takımında olduğunu düşününce teknoloji ve konforun tüketicilere sağladığı faydaların yadsınamayacak kadar büyük olduğunu göreceksiniz.

Panamera Mekanizmalı Koltuk Takımı


Panamera Mekanizmalı Koltuk Takımı


Koltuk takımı dediğimizde eskiden aklımıza sadece üzerinde rahatça oturabileceğimiz basit bir koltuk gelirdi. Daha sonra farklı makas sistemleri ile koltuk takımlarını yatak haline getirebilecek düzenekleri oluşturdular ve çekyat sistemleri oluştu artık koltuklar yatakta olabiliyordu. Şimdi sıkı durun koltuklar artık çok daha konforlu ve birçok eşyanın yerini doldurabilir.  Artık koltuk takımları birçok vazifeyi yerine getirebiliyor. Mesela relaks mekanizmalı koltuk takımlarını ele alalım. koltuk takımının bir kenarında oturup yan taraftaki bir tuşa basarak normal konumdaki koltuğunuzu bir tv koltuğuna çevirme biliyorsunuz. Koltuğun ayak hizası yukarı doğru bir kanat şeklinde açılırken sırt kısmı ve baş kısmı da  aşağı doğru yatıyor. Relax mekanizmalı koltuk takımları bu sayede size kendinizi en konforlu hissettiğiniz harika bir oturum sağlıyor.  Mekanizmalı bir koltuk takımı yatak olur mu? diye soranlar için Torino Mekanizmalı Koltuk takımımızı öneriyorum. Koltuk takımını hiç bir güç harcamadan ve koltuğunuzu yerinden bile oynatmadan salonda bir yatak oluşturabilirsiniz. Yapmanız gereken tek şey Torino 3’lü mekanizmalı koltuk modelinin yan tarafındaki tuşa basarak oturma bölümünü uzatmak. Ya da yatak halinden normal oturum için koltuk haline getirmek isterseniz yine aynı tuşunun yanındaki tuşa basarak yatağa kapatabilirsiniz. Bu özellik Torino mekanizmalı koltuk takımı için daha dayanıklı kullanım sağlamaktadır. Yatak mekanizmasının tuşlu açılıp kapanması hem koltuğun yerinden oynamadan fazla enerji harcamadan kullanılmasını sağlar hem de mekanizmanın uzun Ömürlü olmasını sağlar. Yine torna koltukdan bahsederek mekanizmalı koltuk takımlarının sehpa olabilme özelliğine örnek verebiliriz. Artık mekanizmalı koltuk takımlarında sehpa içecek koyma alanları bulunmakta. Bunun yanında film izlerken izlediğiniz filmi ses kalitesine bu koltuk takımıyla hissedebilirsiniz. Çünkü mekanizmalı koltuk takımında hoparlör ve medya oynatıcı cihazlar bulunmakta Aşağıda torunu koltuk takımının fotoğraflarını görerek bahsettiğim özellikleri inceleyebilirsiniz aynı zamanda fotoğraflara tekrar tıklayarak ürünü inceleyebilirsiniz.

Torino Mekanizmalı Koltuk Takımı


Torino Mekanizmalı Koltuk Takımı
Torino Mekanizmalı Koltuk Takımı

Mekanizmalı koltuk takımlarında Relax mekanizmasının olması ayaklarınızı rahatça uzatabileceğiniz anlamına geliyor. Baş kısmı içinde düşünülmüş oynar başlıklar bulunan bu mekanizmalı koltuk takımlarında bir ailenin ihtiyacı olabilecek tüm konfor özellikleri bulunmaktadır.

Tesla Köşe Koltuk Takımı


Sırt mekanizmalı koltuk modellerinde sırt bölümleri çabuk bozulur mu? 



Sırt mekanizmalı koltuk takımlarının çabuk bozulacağına düşünebilirsiniz fakat bu düşünce tamamen yanlış. Çünkü mekanizmalı koltuk takımlarında sırt bölümünü açılabilirmesini sağlayan sistem oldukça dayanıklı ve paslanmayan metal maddelerden yapılmaktadır. Bir çok firma sırt mekanizmalı koltuk takımları için uzun vadeli garanti süresi sunmaktadır. RMM home mobilya mağazamızda bulunan tüm koltuk takımları iki yıl garantilidir. Fakat her ürün zamanda bozulma tehlikesi ile karşı karşıyadır.

Oscar Koltuk Takımı - Mavi

Peki sırf mekanizmalı koltuk takımlarının bozulmasına engellemek için ne yapmalıyız. Sırt mekanizmasını açarken ya da kapatırken tuşlara dikkatli basmak gerekir. Müzik ve sırt mekanizmalı koltuk takımını nemden uzak tutmanız mekanizmaların daha uzun vadeli çalışmasını sağlayacaktır. Bu nedenle koltuk takımı modellerini kullanırken su ve benzeri sıvı maddeleri üzerine dökmemeye özen gösterin. Sırt mekanizmalı koltuk takımını temizlerken kullandığınız temizleme benzinin çok sulu olmamasına dikkat edin. Bu koltuk takımlarını asla yıkatamazsınız yıkatırsanız içerisine su kaçabilir bu nedenle silmeyi tercih etmelisiniz. Zaten mekanizmalı koltuk takımlarının büyük çoğunluğu leke tutmayan kolay silinebilen kumaşlardan üretilmektedir. Sırt mekanizmalı Relax koltuk satın alırken kumaşına dikkat edin. Süet kumaş, deri kumaş, leke tutmayan babyface kadife kumaşlar sırf mekanizmalı koltuk takımları için en ideal kumaş türleridir.

Trend Müzik Sistemli Koltuk Takımı

Trend Müzik Sistemli Koltuk Takımı

RMM Home mobilya mağazamız ve www.rmmhome.com.tr da zevkinize uygun mekanizmalı koltuk takımlarına bulabilirsiniz. Ülkenin neresinde olursanız olun bu koltuk takımlarını size güvenli bir şekilde nakliye yoluyla gönderebiliyoruz. Bu nedenle eğer mekanizmalı koltuk takımları ilginizi çektiyse mekanizmalı koltuk takımları ve mekanizmalı köşe koltuk takımları kategorilerimizi inceleyebilir zevkinize uygun mobilyaları tercih edebilirsiniz.
New Diamont Chester Koltuk Takımı
Yatak Odası Takımlarında Teknoloji ve Konfor


Mekanizmalı koltuk takımlarından bahsetmişken bu mekanizmaları yatak odası takımlarına da yansıtan ürünlerimizden de bahsetmek isteriz. Mesela mağazamızda da görebileceğiniz şık ve dayanıklı Kapadokya yatak odası takımında bu mekanizmaların birçoğu bulunmaktadır. Bunun için ürünü aşağıdaki fotoğrafa tıklayarak inceleyebilirsiniz. Peki neler var derseniz yatak odası takımlarında genellikle uyku halinde telefonunuza şarj edebilmeniz için komidin üzeri Yada komidin panosu üzeri USB şarj alanları bulunmaktadır bu alan kapıdaki yatak odası takımında da mevcut. Yine dokunarak aça bileceğiniz aplikler, parmak izi ile açıp parmak izinizde kapatabileceğiniz çelik dolap içi kasaları, ve son olarak şifonyerde bulunan dokunarak açabileceğiniz ışıklar. Kapadokya yatak odası takımını da teknoloji anlamında tamamen benzeyen özellikleridir. Aşağıda sizin için sunduğumuz birkaç tane ışıklı yatak odası takımı var bunları inceleyerek ihtiyacınıza göre ürünler satın alabilir ve web sitemizin alt tarafında bulunan WhatsApp butonu ile ürünler hakkında detaylı bilgi edinebilirsiniz.




IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.