Koltuk Takımları ve Dekorasyonda Pastel Tonların Gücü

15-12-2023 12:52:17
Koltuk Takımları ve Dekorasyonda Pastel Tonların Gücü

SALON DEKORASYONUNDA PASTEL TONLARIN GÜCÜ
 


Koltuk Takımları ve Dekorasyonda Pastel Tonların Gücü adlı yazımızda salon dekorasyonunda koltuk takımları ve bu takımlarının salon dekorasyonunda nasıl kullanılacağına dair kombinasyon fikirleri verdik.

Salon
Dekorasyonunda kullandığımız aksesuarlar ve onlara uygun mobilyalar renkleri ve görüntüleri ile, ruh halimiz üzerinde önemli bir tesire
 sahiptir. Örneğin; canlı sarılar, turuncular çok daha enerjik bir mekan yaratırken, pastel tonlar ise durgun ve sakin yaşam alanları oluşturmamıza olanak sağlar. Ev dekorasyonunda sakin ve durgun bir atmosferden yana olanlardansan, RMM Home web sitemizde blok yazılarımıza ve önerilerimize göz atarak 2023 yılının trend mobilya rengi pastel tonları ile salon dekorasyonunun inceliklerini keşfedebilirsin.

modern koltuk takımı modelleri

Kişiliğiniz ve Eviniz İçin En Doğru Dekorasyon Stili

Sizde sıcak, sevgi kokan ve huzur dolu bir evin hayalini kuruyorsanız salon dekorasyonda ve yaşam alanlarının bir çok alanlarında pastel renklerden vazgeçmemelisiniz. Neden pastel tonlar dinginleştirir diye sorarsanız; Pastel tonlar zaten doğaza var olan renk tonlarıdır. bu renk tonları soft bir ortam oluşturur. Gözü ve ruhu yormaz. Stabil basit ve konforlu bir yaşam sunar. Gün içinde yaşadığınız yoğun bir temponun ardından sakin ve huzurlu bir ortama ihtiyaç duyuyorsanız, evindeki mobilyaları ev tekstilini ve tamamlayıcı aksesuarı pastel renkler tonlarında tercih edebilirsiniz. Pastel renk tonları bir çok renk ile uyumlu olması sayesinde ev sahibine satın alma konusunda büyük kolaylık sunar. Pastel renklerde bir modern koltuk takımı için kullanabileceğiniz yüzlerce renk tonu bulabilirsiniz. 

Sirius ceviz yemek odası

Sirius ahşap yemek odası takımı salon dekorasyonunda pastel tonları tercih edenler iiçin harika bir seçim olabilir.

Pastel tonlar, İskandinav koltuklar ve Country mobilya stillerine en çok yakışan renklerden. Bu iki zarif koltuk modelleri ve stilinde pastel renkleri kullanmak, salon dekorasyonunun güçlendirmenizde yardımcı olacaktır. Özellikle Modern ve bohem dekorasyon tarzına sahip salonlarda, pastel tonlar kullanarak güçlü ve etkileyici bir yaşam alanı oluşturabilirsiniz. Pastel renk tonları için ceviz yemek odaları da 2023'ün en çok kullanılan renkleri olmaya devam edecek. 

Koltuk Takımı Modelleri ve Renklerin Kombinasyonları

Pastel renklerin hakim olduğu salon dekorasyonlarında daha çok krem, bej, açık turuncular, hakiler, jüt ip renkleri ve açık tonlar tercih edilmekte. Daha etkileyici bir etki yaratmak isterseniz  bu renklerin arasına siyah ve koyu mavi renkleri ekleyebilirsiniz. Salonunlarda farklı pastel tonlarını, kullanırken temelde açık bir rengi kullanıp aralarda kücük hacimlerde kahve tonları, turuncu tonları ya da siyahlar kullanarak salonunuzu sıkıcılıktan uzaklaştırmanız mümkün. Açık ve koyu renk modern koltuk takımları kullanarak aynı zamanda salonuna derinlik katabilir ve pastel tonlarının avantajlarından yararlanabilirsiniz. Fakat çok fazla renk karmaşası yaratmamaya özen gösterin. Eğer evinizde aksesuar kullanmak konusunda sadeliği seviyorsanız desenli berjerler sizin için en iyi tercih olabilir. Düz renk üçlü koltuk modellerini tercih ediyorsanız yanına ekleyeceğiniz berjer ya da tekli koltuklar üçlü koltuklarla uyumlu renklerde bir iki ton koyu ya da açık renklerde desenler seçebilirsiniz. Böylece koltuk takımlarınız sizin için aksesuar gibi salonlarınıza ahenk katacaktır. 

İşte size harika bir salon dekor örneği Sirius Koleksiyonu Bu koleksiyona tam bir Düğün Paketi de denebilir. Ahşap, eskitme goldve krem rengi bu takımda bir arada. Evinizi bu renkler ile dizayn ederseniz aksesuarlar ve halı ile rahatça istediğiniz tarzı yakalayabilirsiniz. Pastel renk tonları ile bir çok dekorasyon akımına uyum sağlayabilirsiniz. Diyelim ki modern bir ev istediniz bu renklerle aldığınız mobilyaları sade ve baskın renklerden oluşan perde, halı ve aksesuarlarda dizayn edebilirsiniz. asimetrik şekiller modern tarza çok uyacaktır. Eğer Modern dekordan sıkıldıysanız perde halı ve aksesuarı değiştirerek ister vintage, ister bohem bir çok tarzı bu renklerle yakalayabilirsiniz. 
Sirius yemek odası, sirius koltuk takımı ve sirius tv ünitesi

 

Duvar Kağıtların ve Uygun Koltuk Takımların ile Evinde Kendini Göster

Artık özel tasarım duvar kağıtları, 3D baskı duvar dekorları ya da duvar kağıtları var. Salonunuzda istediğiniz bir manzarayı kullanabilirsiniz işte size harika bir örnek. 

3d duvar kağıdı salon uygulaması. Duvar kağıdını özel yaptırabilirsiniz. Ağer salonunuz iyi ışık alıyorsa duvarınız orjinal bir manzara olabilir. Misafirlerinizi hoş bir manzaralı alanda ağırlamak ve koltuk takımınızın rahat oturum alanında kahvenizi yudumlamak çok keyifli olacaktır. 

Modern Koltuk Takımları


Küçük Ama Büyük Etkiler Yaratan Perde Seçimi


Renk kombinasyonları, uyumlu bir dekorasyon stili için çok önemli. Bu yüzden seçeceğin pastel tonlara sahip perdelerin, koltuk takımının rengine yakın bir tonda olmasına dikkat edebilirsin. Kontrast oluşturmak ve hareket katmak istersen desenli ve zıt renkleri kullanabilirsin. Ayrıca tavana yakın mesafeden başlayan uzun perdeler ile odanın daha yüksek tavanlı görünmesini sağlayabilirsin. Odanın büyüklüğünü de göz önünde bulundurmayı ihmal etmemelisin. Küçük bir odaya sahipsen yine pastel tonlarda fakat tek renkte bir perde tercih etmelisin.


Salonda Tablo ve Panoların Büyüleyici Ambiyansı

Salon Oturma grubunu aldınız. halınızı aldını yemek odası takımını da koltuk takımına uygun modellerden seçip salonunuza kurdunuz ama hala birşeyler eksik gibi görünüyor değil mi? Sağa sola bi iki çiçek koydunuz hala size eksik gelen bi boşluk var. Bu duvarların boşluğu olabilir. Salon Dekorasyonunda duvarları boş bırakmayın. Mutlaka bir tablo ya da saat kullanın. Sonuçta duvarlar görüş alanında en çok yer kaplayan alanlardan. Eğer lüks seven bir tarzınız varsa aynalı çerçeveler 3d tablolar ilginizi çekebilir. Eğer bir Luxury Koltuk Takımı satın aldıysanız. Duvarınızda pastel bir renk tonu kullanamazsınız. Kesinlikle parlayarak ben burdayım diyecek bir tablo, saat ya da çerçeve kullanmalısınız.


Salonlarda Aydınlatma Kullanımı

Koltuk takımlarını aldınız üçlü koltuk takımlarının yanına bir aydınlatma aksesuarı eklemeniz çok hoş olabailir. 

Ev içerisinde en çok vakit geçirdiğimiz alanların başında yatak odası, hemen ardından da salon gelir. Yoğun bir mesainin ardından kendimizi evimizin salonunda buluruz. Bazen dinlenmek bazen Hoşça vakit geçirmek için kullandığımız salonda aydınlatma da bu ihtiyaçlara cevap verecek nitelikte tasarlanmalıdır.

Salonda aydınlatma genellikle yalnızca dekorasyonun bir parçası olarak görülür ve işlevselliği ihmal edilir. Salonda kullanılacak aydınlatma elemanları, şık görünümünün yanında aydınlatma görevini de en iyi şekilde yerine getirmelidir.

Salon aydınlatmasında ışık rengi seçimi için genel bir tanım yapmak gerekirse; sıcak beyaz renklerde yapılan aydınlatma, rahat bir ortam yaratmanıza yardımcı olacaktır. Akşam boyunca, gecenin ilerleyen saatlerine kadar soğuk renkteki ışığa maruz kalmak uyku problemlerine yol açabilir. Bu yüzden, salon aydınlatmasında mümkün olduğunca açık sarıya yakın tonlarda ışıkların kullanılması gereklidir.

Sen de pastel renklere sahip bir salon dekorasyonuna sahip olmak istersen, RMM Home web sitemiz rmmhome.com.tr 'ı  ziyaret edebilirsin.

IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.