Modern Koltuk Takımı Alırken Nelere Dikkat Etmeliyiz

15-12-2023 12:55:35
Modern Koltuk Takımı Alırken Nelere Dikkat Etmeliyiz

Modern Koltuk Takımı Alırken Nelere Dikkat Etmeliyiz 

Ev dekorasyonuna önem verenler, eski koltuklarını yenilemek isteyenler, özellikle de yeni evlenenler evini yenileyenler için en çok merak edilen soruların başında gelen koltuk takımı alırken nelere dikkat etmeliyiz? Koltuk takımı modelleri arasında tercih etmem gereken tarz hangisi? Zevkime uygun koltuk takımı bulabilir miyim? istediğim gibi ucuz koltuk takımı bulabilir miyim? bu sorular birçoğumuzun aklına gelmiş olmalı. Gelin bu soruları birlikte cevaplayalım.


 Bu arada size şık ve konforlu olan ve yılın en çok satılan koltuğunu önermek isteriz 2022 yılının en çok satan ve %100 müşteri memnuniyeti sağlayan koltuğumuz Torino Mekanizmalı Koltuk Takımı oldu.
Torino-mekanizmalı-koltuk-takımı

Torino-mekanizmalı-koltuk



İyi bir koltuk takımı satın almak evinize yapacağınız en büyük yatırımlarından biridir. Hele de fiyatların hızla arttığı bu dönemde alacaklarınızı mümkünse ertelememenizi öneririz. Param boşa gitmesin aldığım koltuktan memnun kalayım ve uzun ömürlü bir ürün alıp yıllarca kullanayım diyorsanız bu önerilerimizi göz önünde bulundurmanızda fayda var.

Son zamanlarda yaşam alanlarında en dikkat çekici ürünlerden biri olan Modern koltuk takımları, en çok tercih edilen koltuk modelleri arasında yer alıyor. Bunun yanında Luxury Koltuklar da özellikle gelir düzeyi yüksek ailelerin salonda kullanmak için kullandıkları koltuk takımı modellerinden oldu. Peki bu siz tarzınıza uygun koltuk takımını nasıl seçmelisiniz?


Modern koltuklar evinizde görmek istediğiniz ev dekorasyonu stilini oluşturmanız konusunda katkı sağlarken bir yandan da yaşam alanlarında konforlu zaman geçirmeye de yardımcı oluyor. Peki doğru koltuk takımı nasıl seçilir ve oturma grubu alırken nelere dikkat edilmeli?


Kumaşının kalitesine ve türüne dikkat edin!

 

Hevesle aldığınız koltuk takımının kumaşı hızlıca solar ve yıpranırsa birkaç yıl içinde ya koltuk kaplama için ya da yeni bir koltuk takımı satın almak için yeni bir masraf sizi bekliyor demektir. Birkaç yıl içinde deforme olacak kumaşa sahip bir koltuk takımını kesinlikle almayın. Alacağınız koltuk takımının iyi bir kumaşa sahip olması konusuna dikkat edin.
Modern koltuk takımı modelleri-kumaş

Mesela eğer evinizde küçük çocuğunuz var ise koltuk takımlarınız hızla kirlenecektir. Bu durumda koltuklarınızı sık sık silme ihtiyacı duyacaksınız. Bu nedenle açık renkleri sevseniz de en azından çocuklarınız büyüyene kadar bu zevkinizden feragat etmeniz gerekecek. Koyu renkli bir kumaş aldığınızda tüm sorunları aştığınızı düşünmeyin. Sonuçta hijyen için belirli aralıklarla koltuklarınızı silmeniz gerekiyor. Bu durumda kolay silinebilen su deterjan lekesi tutmayan kirleri içine çekmeyen kumaşlar kullanmakta fayda var. Nedir bu kumaşlar. sıkı dokunmuş kadife kumaşlar, nubuk kumaşlar yüzey kısmı pürüzsüz  kumaşlar kiri hemen içine çekmez. Hele deri kumaşlar, kiri ıslak mendille bile çıkarabilirsiniz. Ama birçok aile nubuk ve deri kumaştan terleme yaptığı için çekiniyor. Bu konuda kaliteli bir ürün alıyorsanız kumaşına güvenmeye çalışın. 

Kiri en hızlı çeken ve temizlemesi en zor olan kumaşlar deri kumaşlar ve fitilli kumaşlardır. bu bilgiler doğrultusunda kumaş seçiminizi yapmanızda fayda var.

 

Koltuklarınızı Odanızın büyüklüğüne göre seçin

Oturma odası ya da salon için bir koltuk takımı almak istiyorsunuz. Bu takımın kaç kanepeden ve berjerden oluşacağına doğru karar vermelisiniz. Bu tercih evinizde yaşayan kişi sayısı ile bağlantılı olsa da evinizin genişliği de göz ardı edilemez bir etmen. Bu nedenle oturma grubu amadan önce evin genişliğini göz önünde bulundurarak karar vermekte yarar var. 


Artık koltuk takımlarına iki, üç ya da 4 kişilik kanepeler dâhil edilebiliyor. Bazı markalar koltuk üretimi yaparken kişiyi daha esnek bir satın alma deneyimini yaşatmak için koltuk takımlarına alternatif modeller üretiyor. Alışveriş yaparken satış danışmanlarına bu koltuğun farklı ebatları var mı diye sorabilirsiniz. Eğer küçük salon için koltuk takımı almak istiyorsanız, köşe takımlarını değerlendirebilirsiniz. “L koltuk” olarak da bilinen bu köşe koltukları kullanırken daha fazla oturma alanı yaratmak için berjerler ve puflardan faydalanabilirsiniz. Köşe takımı almak istemiyorsanız iki adet üçlü koltuk alıp yanına küçük ebatlı bir berjer de kullanabilirsiniz. 


Koltukların iskelet yapısı can kurtarır


Koltuk takımında en önemli nokta İskelet Yapısıdır. Satın alacağınız bir oturma grubunun iyi bir iskeleti ve mekanizması var ise en karlı alışverişi yapmışsınız diyebiliriz. Çünkü koltuk takımlarının iskelet yapısı o takımı uzun yıllar boyu kullanacağınız anlamına gelir. yıllar geçtikten sonra yüzeyi yıpranmış olsa dahi sorun yok. Çünkü sağlam iskelet yapısından dolayı koltuğunuzu tekrardan kaplatabilir hatta süngerlerini bile değiştirebilirsiniz. Bu size uzun vadede ekonomik bir alışveriş yapma imkanı sunar. Sonuçta iyi bir koltuğu kaplatmak ile onu yeniden satın almak aynı fiyat değildir. 

 

Bir de mekanizması olan ya da yataklı bir koltuk almak istiyorsanız sağlam bir iskelet sizi yarı yolda bırakmaz. Koltuğunuz yatak olduğunda da rahatlık sağlar.

 

Alacağınız Koltuğun Garanti Süresine Dikkat 

Mobilya almadan önce satış danışmanına verilen garantinin neleri kapsadığı konusunda mutlaka soru sorun. Koltuk takımınızın iskeletine mi Mekanizmasına mı yoksa kumaşına mı garanti verdiğine ve garanti sürecinin ne kadar olduğuna dikkat edin. 

 

Koltuk takımı renk seçimi yaparken hangi rengi alacağınıza odanın büyüklüğü doğrultusunda karar vermekte fayda var. Salonunuz küçük ise salonu daha büyük göstermek için açık renkli ve minimal tasarım ürünleri tercih edebilirsiniz. Bu arada kanepe ve tekli koltukları farklı ama birbirine uyumlu renklerde kombinleyebilir, salonun dekorasyonunu hareketlendire bilirsiniz. Duvarlarınızı boyarken renk kontrastı oluşturmak için oturma grubunun renginden birkaç ton açık ya da koyu renkler seçebilirsiniz. 

Aynı zamanda özellikle Televizyonun olduğu duvar ya da yemek masasının olduğu duvara koltuk takımlarına uyan bir duvar kâğıdı uygulamak ya da duvarı farklı bir renge boyama fikri basic bir şıklık sağlayabilir.

 

Tarzınızı göz önünde bulundurun

 Prestij Koltuk Takımı- Ahşap Ayak

Ev dekorasyonu son zamanlarda en çok ilgi gören kategorilerden biri. İnsanlar özellikle pandemiden sonra evlerinin konforlu ve şık olması gerektiğini düşünmeye başladı. Çünkü evde zaman geçiren ev sakinleri rahat bir oturma grubunun yanı sıra şıklığın da insanlara huzur verdiğini, göz estetiğinin ve şık bir eve sahip olmanın verdiği gururu yaşamanın önemini gayet anladı. Şık temiz ve düzenli bir ev sakinlerine en güzel zamanlar yaşama olanağı sağlıyor. Üstelik dekore ettiğiniz evde sizin seçimlerinizin sizi yansıtması da yaşam kalitesini arttıran bir salon ya da oturma odasına sahip olmanızı sağlar. Bu nedenle bir koltuk takımı alırken tarzınızı yansıtan içinize sinen bir takım almalısınız. Eğer Modern bir tarzınız varsa modern bir koltuk takımı alın. Evinizde lüksü yaşamak istiyorsanız luxury koltuk takımlarını seçebilirsiniz. Vintage ama neşeli bir evim olsun istiyorsanız country koltuklar da sizi yansıtılacaktır. Klasik eşya sevenlerdenseniz art deco koltuk takımları ya da retro koltuk takımları sizin için biçilmiş kaftan diyebiliriz.

 

 

Aman Koltuk Takımlarında Yastıklara dikkat !

Yastık deyip geçmeyin. yastık bir koltuğun en önemli aksesuarıdır. Alacağınız koltuğun yastıkları oturum sırasında konforu artırmalı mı yoksa sadece şık gösterip başa bela mı olmalı? Bir çoğumuz bu soruyu sormadan koltuk takımı aldığımız için pişman olabiliyoruz. 

Eğer düzeni seviyorsanız evimde herşey muntazam olmalı diyorsanız yastıklara çok güvenmeyin. Koltuğun üzerinde sıra sıra dizilen koca yastıklar huzurunuzu bozabilir. Çünkü yastıklar yüzünden koltukta oturacak yer bulamayabilirsiniz. Bu durum çok rahatsız edici değil mi? Yastık seçerken koltuğa eklenen yastığın şıklıktan çok öncelikle rahatlığı baz alınarak tasarlandığına dikkat edin. bazı yastıklar yumuşak olur arkanıza yaslandığınızda içine gömülürsünüz. bu yastıklar çok rahat olur fakat bazen şıklık konusunda sorun çıkarabilir. Fakat size iyi haber artık şık ve konforlu görünen yastıklar bolca üretiliyor. Yastık seçimini anlayabilmek için alacağınız koltuğa şöyle rahatça yayılmayı ve birkaç dakika da olsa oturmayı deneyin. en doğru kararı verdiğinizden eminiz.

IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.