Yataklı Koltuk Takımı Alırken Nelere Dikkat Etmeli

15-12-2023 16:24:43
Yataklı Koltuk Takımı Alırken Nelere Dikkat Etmeli

Yataklı Koltuk Takımları


Yataklı Koltuk Takımı Alırken Nelere Dikkat Etmeli? Büyük aileler için evde çözüm üreten mobilyalardan biri de çoğunlukla yataklı koltuk takımları olur. Misafiri için yatak odası olmayan ev sahipleri için yataklı koltuklar büyük kurtarıcı oluveriyor. Peki koltuk takımı ya da tekil olarak satın alacağınız bir yataklı koltuk takımı modeli nasıl olmalı?  Sizler için bu soruyu cevaplamaya çalışacağız. 2024 yılının en çok tercih edilen yataklı oturma grupları hangisi? Koltuk takımının sünger yumuşaklığı ve iskelet yapısı nasıl olmalı?



Yataklı Koltuk Takımı İskelet Yapısı Nasıl Olmalı? 


Koltuk almak eviniz için büyük bir yatırım yapmak sayılır. Doğru koltuk seçimi bütçeye katkı sağlarken, aynı zamanda evde geçirilen zamanın kalitesini artırır. Yaşam alanlarının alanına göre koltuk modelini seçerken ilk adım koltuğunun iskeletine karar vermektir. Uzun ömürlü bir koltuk almak istiyorsanız iskelet yapısına dikkat etmelisiniz.

Özellikle de yataklı koltuk takımı satın almak istiyorsanız iskelet yapısına büyük önem vermelisiniz. Sağlam bir iskelet koltuklarınızı açıp kapatırken kullanımını daha kolay ve uzun ömürlü kılar. Dayanıksız bir iskelete sahip üçlü koltukların genellikle yatak mekanizması çabuk bozulur. 


Peki koltuk seçerken iskelet yapısını hangi açıdan incelemeliyiz diyorsanız, öncelikle iskelet malzemesini öğrenin. Sağlamlık ve kalite açısından en çok tercih edilen malze genellikle gürgen ve kayın ağacıdır. 


Gürgen ağacı dayanıklılık açısında diğer hammaddelere oranla çok daha avantajlıdır. Gürgen, sağlam dokusu nedeniyle mobilya üreticilerinin en çok tercih ettiği ağaç türlerindendir. Gürgen, sert ve ağır bir ahşaptır.  Rengi pembeye yakın bir kızıl olan gürgen koltuk iskeleti, uzun ömürlü ve sağlıklı bir kullanım sunar. Kısacası fırınlanmış gürgen iskelet ile yapılmış bir koltuk almanızı tavsiye ederiz. 


Yataklı Koltuk takımı Gürgen İskelet

Gelelim Kayın İskelete, kayın iskelet ve gürgen iskelet yapısı birbirine çok benzer. Bu ağaçların ayırt edilmeleri zordur. Gürgen kayın ağacına göre daha sert ve ağırdır. Kayın da; orta sertlikte, güçlü ve ağır bir ahşaptır. Kayın iskeletler ince ve sık bir dokuya sahiptir. Dekorasyon açısından da şıklık sunan kayın ağacı, çok hafif renktedir ve yüksek şok direncine sahiptir. Mobilya için ideal ahşaplardan biri olan kayın iskeletli koltuk takımları yataklı koltuk modellerinde sıkça kullanılmaktadır.
yataklı-koltuk-takımı-kayın-iskelet.jpg

Ağaç tabakalarının birleştirilmesinden oluşan kontrplak, Üst üste gelen ağaç katmanlarının lif yönleri birbirine dik olacak şekilde preslenerek birleştirilir. Kontrplak iskelet dayanıklı ve hafiftir. Eğer koltukları sık sık kaldırıp detaylı temizlik yapıyorsanız bu Koltuk iskelet yapısı tam size göre. Esnek olması nedeni ile kontrplak, koltuğa form vermek için kullanılır. Koltuğun taşıyıcı kısımları çoğunlukla gürgen ve kayın malzemeden üretilirken, hatlarını vermek amacıyla kontrplak malzeme kullanılmaktadır.
Yataklı Koltuk TakımıKontrplak iskelet

Metal iskelet; yüksek elektrik ve ısı iletkenliği olan, parlak, şekillendirmeye yatkın bir maddedir. Kanepe çerçevelerinde de kullanılan metal, sağlam bir yapı oluşturmaktadır. Fakat metal, mevsimsel değişikliklerle birlikte oksitlenme riskine sahiptir. Metal iskeletler genellikle fonksiyonel koltuklar için mekanizmanın sorunsuz çalışması açısından avantaj sunar.

Yataklı Koltuk Mekanizmaları

Eskiden çekyat türü yataklı koltuklar vardı. gerçekten çeker yatardınız. Ama eski tip çekyatlarda düz bir yatak oluşmazdı. Özellikle oturma kısmı aşağı doğru meyilli rahatsız bir yatak oluverirdi. Fakat koltuk üreticileri üretim yaparken kullanıcısına konforlu bir deneyim kazandırmayı amaçlıyor. Böylece yataklı koltuklar, salonlara ya da oturma odalarına fonksiyonellik katarak şık koltuk takımlarını daha kullanışlı hale getiriyor.

Son zamanlarda en çok tercih edilen yataklı koltuklar. Sırt kısmı takla atarak tek kişilik yatak haline gelen mekanizmalar, geriye doğru çekilerek  ve önden çekilerek iki kişilik yatak haline gelen koltuk yatak mekanizmaları diyebiliriz. Son zamanlarda teknoloji ile donatılan koltuklar ise geleceğin modern koltuk modelleri arasında zirvedeki yerini aldı. elektronik mekanizmalı koltuklar bir tuşa dokunarak yatak halini alabiliyor. Bu akıllı koltuk takımları medya oynatıcı özellikleri, ses sistemi ve TV koltuğu olabilme kabiliyeti sayesinde büyük ilgi görmekte.
 Panamera Mekanizmalı Koltuk Takımı
Yataklı Koltuk Takımının Süngeri Nasıl Olmalı?

Son olarak yataklı koltuk alacaksanız sünger yumuşaklığına da dikkat edilmeli. Seçilen sünger ne çok sert ne de çok yumuşak olmamalı.

Yataklı koltuklarda kumaş seçimi. Yataklı koltuklar esnek olduğu için kumaş tercihi de dayanıklı ve esnek olmalı. Bu günlerde bu kriterlere uyan pek çok koltuk kaplama kumaşı var. bunlardan tarzınıza uygun olanı seçebilirsiniz.

 
IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.